Atatürk Diyorki

ataturk-2

Atatürk Diyorki

• Çocuklarımıza geleceğin büyükleri gözü ile bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir.
  • Yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır:
    Çalışkan olmak.
  • Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimlerin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen modern ve bütün anlam ve biçimiyle olgun bir topluluk haline getirmektir.
  • Özgün fikirler uygulandığı an; Türk Ulusu yükselecektir.
  • Bilim, fen, teknik için Avrupa´ya gidelim, fakat kültürde, yani dilde, ahlakta, sanatta ve hayat anlayışında hep Türk kalalım.
  • Kadınlarımızı hakiki bir ana görmek istiyorsak, onları erkeğinden fazla okutup yetiştirmeliyiz.
  • Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim düsüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter.
  • insanların kişiliğine değer vermeyen ve gelişmelerini kolaylaştırmayan toplumlar yÜkselemezler.
  • Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
  • Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayandığı yer ulusun egemenliğidir.
  • Biz uygarlıktan, bilim ve teknikten güç alırız.
  • Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir.
  • Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacaksınız.
  • Her gelişmenin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
  • Öğrenciye, her ne yaşta olursa olsun geleceğin büyüğü gözü ile bakmalı ve öyle davranılmalıdır.
    Okul; genç kafalara, insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi, bağımsız yaşamayı öğretir.