Mevlid-i Nebi Haftası

Ortaokulda Mevlid-i Nebi Haftası

Okulumuz bünyesinde bulunan ortaokul kısmımızda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler yapılıyor.

19.11.2018 Pazartesi günü “Mevlid-i Nebi Haftasında Dede Torun Yan Yana” temasıyla ortaokul öğrencilerimiz bir program düzenlediler.

Programa dedelerini davet eden ortaokul öğrencilerimiz öncelikle evlerinden dedelerini aldılar ve okula geldiler. Okulumuzda öğrencilerimizin dedelerine yemek ikram edildi ve ardından öğrencilerimiz dedeleriyle birlikte camimizde öğle namazlarını eda ettiler.

Ardından birlikte konferans salonundaki programa geçtiler.

Tamamen öğrencilerin hazırlayıp sunduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında günün anlamına dair bir konuşma yine öğrenciler tarafından yapıldı.

Şiirler, sinevizyon gösterimi ve Efendimiz (s.a.s)’e yazılan mektup okundu. Ardından lise öğrencilerimizin oluşturduğu korodan ilahiler dinlendi. Okunan hatimlerin duasıyla programımız sona erdi.

Öğrencilerimiz dedelerinin kandillerini tebrik ettiler ve onları hediyelerle uğurladılar.