Okulumuz Hakkında Bilgi – Ortaokul

2007-2008 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü çatısı altında farklı projeler uygulamak amacıyla açılmıştır. 2007 yılında Türkiye genelindeki 46 ilden başarılı öğrencilerin nakil yoluyla kayıtları yapılmış ve devam eden yıllarda ise Liselere Geçiş Sınavları ile yüksek puanlı seçkin öğrencileri almaya devam etmiştir.

İlk mezunlarını 2010 yılında veren okulumuz yükseköğrenime geçiş başarısı ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Günümüzde 557 mezunumuz bulunmakta ve Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde öğrenim görmektedirler.

2017-2018 eğitim öğretim yılında kendi altyapısını hazırlamak amacıyla, İngilizce Dil Projesi uygulanan İmam Hatip Ortaokulu bünyemizde açılmıştır. Ortaokula girişte başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda bir sınav uygulanmakta olup başarılı olan 40 öğrenci kayıt hakkı kazanır. Diğer ortaokullardan farklı olarak İngilizce ağırlıklı proje uygulanması sebebiyle haftalık 10 saat İngilizce programı uygulanmaktadır.

Bütün sınıflarında akıllı tahtalar mevcut olup, bilgi teknolojileri sınıfı, bilgisayar laboratuvarı, akıl ve zekâ oyunları sınıfı, robotik atölyesi, açık ve kapalı olmak üzere spor alanları, yüzme havuzu, modern ve zengin kütüphanesi, eşsiz manzaralı yemekhanesi, mesleki tatbikat mescidi ve camisi, konferans salonu, toplantı salonları ve her şeyden önemlisi nitelikli eğitimci kadrosuyla eğitimin üst düzeyde verilebileceği nezih bir ortamıyla İstanbul’un merkezinde Haliç’e nazır bir eğitim yuvası olarak ülkemiz gençlerine hizmet vermektedir.