beyoglu-tarihcemiz

Tarihçemiz

2006-2007 eğitim öğretim yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi bünyesinde Sütlüce şubesi olarak eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz, 2007 yılı Ağustos ayından itibaren Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak müstakil hale gelmiştir. 2007-2008 eğitim öğretim yılı itibariyle 46 il 68 farklı imam hatip lisesinden nakil öğrenciler alarak eğitimde yeni bir solukla emin adımlarla yoluna devam etmiştir.

İlk mezunlarını 2010 yılında veren okulumuz yüksek öğrenime geçiş başarısı ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Günümüzde 472 mezunumuz bulunmakta ve Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde öğrenim görmektedirler.

2017-2018 eğitim öğretim yılında kendi altyapısını hazırlamak amacıyla, İngilizce Dil Projesi uygulanan İmam Hatip Ortaokulu bünyemizde açılmıştır.  Ortaokula girişte merkezi bir sınav uygulanmakta olup başarılı olan 40 öğrenci kayıt hakkı kazanır. Diğer ortaokullardan farklı olarak İngilizce ağırlıklı proje uygulanması sebebiyle haftalık 14 saat İngilizce programı uygulanmaktadır.