Sahabe Örnekliğinde Aile

Peygamberimiz (sav.) i anlamak hayatı anlamak olacaktır. Yıllar evvel bu sloganla çıktığımız yolda bizler için peygamber tescilli biricik örnekler olan sahabe efendilerimizin her birini bir pusula belledik. Hepsi de doğruyu, hidayeti, rıdvanı ve dahi Kevseri işaret eden o mübarek zümreden her bir ferdin hayatın farklı bir cihetine ışık tuttuğu hakikatini idrak ettiğimizden bu yana onlarca okuma grupları, istişare toplantıları, seminer ve paneller düzenledik. Rabbimizin muhlis kullarından kabul buyuracağı müjdesi her zaman ölçümüz ve teşvikimiz oldu. Küçük ama emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolun sonu olmadığını; ancak her durağın bir Cennet durağı olduğunu bilmek, bir garip yolcular olan bizlerin yüreğine hep su serpegelmiştir. “Bize yükleyeceği sorumluluk sadre şifa Rasüle vefa olacaktır.” düşüncesiyle “Sahabe Örnekliğinde Aile” konusunu okulumuzun anneleriyle işleyelim dedik. Bu minvalde 16 Şubat 2019 tarihinde nazik davetlerimizi çevirmeyerek yoğun programlarında bize de yer ayıran Kıymetli Muhammed Emin Yıldırım Hocamıza müteşekkiriz. Gösterdikleri ihtimam ve rağbetten dolayı velilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Okulumuz konferans salonunda birlikte paylaştığımız bir saatten geriye kalan temennilerimiz dualarımız, değişim ve dönüşüm planlarımız bugünümüzün şahitleri olacaktır. “Onlar da bizim gibilerdi. Olması gereken zaten bu. Ama onlar ilahi emri duydukları anda hallerini doğrulturlardı. Salli Ala’n Nebi dendiğinde kavgayı kesen insanlardı.” Hocamızın eşlere tavsiyesi heybemizdeki en kıymetli yerini aldı: “Maneviyat makasını açmayın. Aynı yaranın derdinde olmayan insanlar bir evi, bir hayatı nasıl yürütürler??”