Konferans Salonu

”Sınıflar öğretimin, konferans salonları ise eğitimin mevzileridir.”

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dengeli bir şekilde yürütülmesi, öğrencilerin biyolojik ve ruhsal gelişimleri açısından büyük önem arz eder. Okul hayatındaki tempoya asgari standartlarda bir riayetin gerçekleşmesi için yoğun ders programlarının arasına rahatlatıcı,eğlendirici, bilgilendirici, düşündürücü, geliştirici, sevk edici bazı serpmeler yapmak kaçınılmazdır. Böylesi bir yaklaşımın sonucu olarak bu tür faaliyetleri tembih eden ve harekete geçiren birer vasıta olarak görebiliriz. Deyim yerindeyse ara sıra öğrencilerimize farklı zaviyelerden ziyafet çekmek, onların hayata ve derslere karşı daha toleranslı olmalarına zemin hazırlayacaktır. Bu anlayıştan yola çıkarak okulumuza kazandırılan 430 kişi kapasiteli konferans salonunda, hali hazırdaki yıllık plan ve programlar çerçevesinde özel gün kutlamaları, törenler, seminerler, çeşitli branşlarda sahne performansları, alanında uzman ve ünlü konukların konuşmacı olarak katıldığı panel ve konferanslar tertip edilmektedir. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak, maneviyatlarına derinlik kazandıracak, farklı bakış açıları        geliştirmelerine destek olacak etkinlik ve programlar düzenlerken, ortamın teknik ve görsel donanımını da düşünen okul yönetimi, salonu en yeni ses, görüntü, sahne ve klima sistemleri ile donatarak öğrencilerin, velilerin ve protokol konukların memnuniyetlerini üst düzeyde tutmayı bir görev bilmiştir.

Öğrencilerimizin eğitim programları ile bağlantılı olarak çeşitli zamanlarda kullandığı konferans salonu, tüm kutlamaların, törenlerin yapıldığı, eğitim seminerlerinin düzenlediği, sahne aktivitelerin veli ve öğrencilere sergilendiği, ünlü konukların ağırlandığı büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan okulumuzun en hareketli bölümlerinden birisidir.

384 kişi kapasiteli Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonu surround ses sistemi, projeksiyon, bilgisayar, müzik tesisatı, DVD çalar, otomatik sahne perdesi sahiptir. Salonumuzda bulunan iklimlendirme sitemi ile ortamın sıcaklığı istenilen düzeyde ayarlanabilmektedir.