Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuz Haliç’te,  Miniaturk’un karşısında, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin arasındadır.

Hayır, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindedir.
Okulumuz ‘Özel Program ve Proje Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları’ kapsamında “Dil ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi”dir

Okulumuza öğrenci alımı yapılan başvuruların okul kontenjandan fazla olması durumunda, okul müdürlüğünün 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem başı öğretmen kurulunda yetkilendirdiği “Sınav Yürütme Komisyonu” tarafından hazırlanan sınav ile yapılmaktadır.

Okulumuzun kontenjanı 40’tır.
Öğrenci alımında sadece sınav yürütme komisyonunun yapacağı sınav değerlendirmeye alınır, haricinde hiçbir şey alım için değerlendirmeye tabi değildir.

Akademik sınavın içeriği 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 4. Sınıf müfredatından oluşmaktadır. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Genel Yetenek alanlarından sorular çıkmaktadır.

Okulumuzda yaz okulu vardır ve zorunludur. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler yaz okulu ile eğitim-öğretime başlarlar. Yaz okulu başlangıç ve bitiş tarihleri 31 Temmuz – 01 Eylül 2023’dür.

Her gün derslerden önce 40+40 (80 dakika) blok şeklinde Kur’an-ı Kerim eğitimi almaktadırlar. Kur’an-ı Kerim eğitiminden sonra akademik dersler başlamaktadır. Yemek ve öğle namazından sonra akademik dersler devam etmektedir, 16.30’da ders bitmektedir. Cumartesi günleri de 4 saat akademik eğitim, sonrasında ise 2 saat sosyal eğitim destekleme ve yetiştirme kursu kapsamında verilmekte olup devam zorunluluğu aranmaktadır.
Öğrencilerin Mayıs ayının sonunda Kur’an-ı Kerim dersi için cüzden iki dönüşü bitirerek müfredatta ezberlenmesi gereken yerleri bitirmeleri; Arapça ve İngilizce dersleri için temel kelime bilgileri ve başlangıç seviyesinde günlük konuşma dilini öğrenmeleri; ayrıca toplam not ortalamalarının 80’nin altında kalmaması hedeflenmektedir.
Gerek eğitim-öğretim yılı gerek yaz okulu çocukların keyifli bir şekilde zaman geçirebilecekleri şekilde planlanmaktadır. Tarihi mekanlar, selatin camiler, müzeler ziyaret edilmekte; sportif aktiviteler, yüzme, yarışmalar ve çeşitli bilimsel ve sanatsal çalışmalar yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz için servis imkanımız vardır. Haricinde gelmek isteyenler için Eminönü’nden 47 numaralı tüm otobüsler, Taksim’den 36T, Topkapı’dan 41 ST ve Seyrantepe ile Şişhane’den minibüsler aracılığı ile Miniatürk durağında inerek okulumuza ulaşabilirsiniz.