Mehmet Akif ERSOY’u Anma Programı

Hakk’ın Sesi Mehmet Akif, 83.Ölüm Yıl Dönümünde Okulumuzun Hazırladığı İlçe Programıyla Anıldı.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ‘u 83.ölüm yıl dönümünde anma vesilesiyle tertip edilen Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi programı, 27 Aralık Cuma günü okulumuzda gerçekleştirildi. Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı programa Beyoğlu Kaymakamımız Sayın Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemil Sarıcı ve güzide ilçemizin okullarının idarecileri ve öğrencileri teşrif etti. Program; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan protokol konuşmalarıyla başladı. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okul korosunun Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerini seslendirmesiyle izleyiciler mest oldu. Okulumuzun tiyatro ekibinin hazırlayıp sahnelediği ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bir kesitin anlatıldığı tiyatro gösterisi, izleyicileri İstiklal yıllarına götürdü. Akif’in milli mücadele azmi ve kararlılığı bir kez daha gözler önüne serildi. Program iki ortaokul öğrencimizin İstiklal Marşı şirininin tamamını okumasıyla sona erdi. Biz de Hakk’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.