Spor Salonları

”Akıl ve beden sağlığı için yapılacak en basit ve faydalı şey spordur.”

İnsan hayatındaki bedensel faaliyetlerin en başında spor gelir. Sarf edilen efor neticesinde oksijen ve karbondioksit alıp vermenin daha düzenli hâle gelmesi ve bir disipline alıştırmasından dolayı insanı zinde tutan sportif faaliyetler, kalp ve akciğerlerin daha iyi çalışmasına, eklemlerde görülen kireçlenme riskinin azalmasına, el, kol, ayak ve boyun adalelerinin güçlenmesine vesile olur. Vücutta hastalıklara karşı direnç artar. Spor, kötü alışkanlıklara karşı da güçlü bir kalkandır. Sporla uğraşan insan belli bir süre sonra yaşamını disipline sokar. Zira spor bir manada disiplin demektir. Bu disiplini özel çalışma alanlarında kullanan insanın hayatındaki verimlerde bir artış eğilimi kendini mutlaka gösterecektir.

Spor yapan bir insan, karşılaştığı olaylara daha pozitif bakabilmeyi, zorluklar karşısında çözüm yolları geliştirebilmeyi, insanlara ve diğer canlılara yardım etmeyi, iradesini ortaya koyarak yerine göre soğukkanlı yerine göre de tez canlı olabilmeyi başarabilecek bir potansiyele sahip olur. Öğrencilerimizin bu potansiyeli yakalamaları, en azından bu yönde çaba göstermeleri için yaptırdığımız kapalı ve açık spor salonlarında futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, güreş ve judo başta olmak üzere pek çok branşta antrenman ve müsabakalar yapılmaktadır. Özellikle kapalı salonda hiçbir masraftan kaçınılmayarak ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin sağlıklı çalışması için gerekli donanımlar sağlanmış, salonun periyodik ve anlık bakımı için de sürekli personel çalıştırma yoluna gidilmiştir. Her daim sıcak su imkânı, modern ve sağlıklı kabinleri ve kişiye özel dolaplarıyla da belli bir standardın yakalandığı salonlarımız, öğrencilerimizin istifadesine her an için hazır vaziyettedir.