Yüzme Havuzu ve Sauna

Yüzme Havuzu

”Biz hayatı olan her şeyi sudan yaptık.”

Enbiya, 21-30

Yüzme, su içerisinde yapılan ve bedensel gelişimi en ideal şekilde sağlayan özel spor dallarından biridir. Bu sporu yapanlarda kasların bir ahenk ve uyum içinde çalıştığı görülür. Yüzme sporu sayesinde vücut kasları simetrik ve dengeli bir biçimde gelişir. Yapılan her sportif faaliyet sporcuya oksijen harcatırken onun damarlarını genişletir ve kalp atışlarını kuvvetlendirir. Fakat yüzme, yatay pozisyonda yapıldığı için bu sporu yaparken kalp ve dolaşım sistemi daha rahat çalışır. Bu sebeptendir ki diğer sporculara nazaran yüzücülerin dolaşım sistemi daha düzenlidir. Faydalarını buraya sığdıramayacağımız yüzme sporundan öğrencilerimizin de istifade etmesi, bedensel ve zihinsel gelişimlerini dengeli ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için yarı olimpik bir yüzme havuzu yaptıran okul yönetimimiz, havuzun kendisi ve kullanımıyla ilgili standartları da sağlayarak yüksek güvenlikli ve sağlıklı bir sistem meydana getirmiştir. Havuz suyunun kalitesi ve hijyenik durumu periyodik olarak kontrol edilmekte, klorlanan su ise kısa aralıklarla değiştirilmektedir. Yarı olimpik, otomatik ısıtmalı, nem ve kimyasal dengeye sahip havuzda öğrenciler bir taraftan keyifli anlar yaşarken diğer yandan bir plan çerçevesinde verilen yüzme eğitimi sayesinde sağlıklı ve dinç bir vücut yapısına kavuşabileceklerdir. Kompleks içerisinde yine öğrencilerimizin rahatlaması ve yorgunluklarını atmalarına yardımcı olması için sauna da bulunmaktadır.

Sauna

Ayrıca havuzumuzun haricinde saunamızda bulunmaktadır. Düzenli olarak saunaya girmek terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar. Sauna dolaşım sistemini hızlandırarak, düzenleyerek ve özellikle kan proteinlerini arttırarak oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar. Saunanın rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi yorgunluk ve stres gibi olumsuzlukları ortadan kaldırarak sinir sistemi için de olumlu etki yapar.