Prof. Dr. Cevat AKŞİT Hoca ile Birlikteydik

Prof. Dr. Cevat AKŞİT Hocamız, 13 Aralık 2018 Perşembe günü okulumuz öğrencileriyle “Gençliğin Kıymetini Bilmek” konulu seminerde bir araya geldi.

Prof. Dr. Cevat Akşit Hocamız, konuşmasında insan hayatının önemli bir merhalesi olan gençlik dönemi hakkında öğrencilere kendi hayatından da örnekler sunarak tavsiyelerde bulundu.

Potansiyel öğrenme kapasitesinin farkındalığının yanında çalışkan olmanın gerekliliği üzerinde duran  Hocamız, dini konularda bilgi sahibi olmanın hangi meslek alanında çalışırsa çalışsın her Müslüman tarafından görev olarak bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere vakitlerini boşa geçirmemelerini ve ehli sünnet itikadından ayrılmamalarını tavsiye eden hocamız, farklı düşünceleri de okumayı ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Cevat Akşit Hocamız , ayrıca öğrencilerimize yabancı dil öğrenmenin gerekliliğini, hoşgörülü yaklaşımın insanları kazanmak için mihenk taşı olduğunu anlatan yaşam öyküleri de sundu.