“Başarı ve Motivasyon” Semineri

Eğitimci, Yazar, Kişisel Gelişim Uzmanı Sayın Münir ARIKAN, 23.10.2014 Perşembe günü “Başarı ve Motivasyon” konulu seminer için okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.  Sadece yaptığı işe saygı duyanların başarılı olabileceğinin altını çizen Arıkan, geleceğin sıra dışı meslek dallarından da bahsetti. Konuşmasında birbirinden ilginç konuları güncel örneklerle pekiştirerek bizlere aktaran Arıkan, “Hedef; hayal edip, hassasiyet ve haysiyet ile çalışarak hüner kazanıp, huzur dolu bir hayat hak etmektir.”dedi. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Düşünce Koçu Münir Arıkan 10 maddelik sunumuyla gerçekleştirilen programda; 1 )Potansiyelimize inanmak, 2) Kendimizi keşfetmek, 3)Geleceği anlayıp ve anlamak, 4) Hedeflerimizi belirlemek, 5)Sevdiğimiz tek bir işe odaklanmak, 6) İyi bir iletişimci olmak, 7) Anne baba rızasını kazanıp duasını almak, 8) İyi bir takımdaş olmak, 9) İyi bir iletişimci olmak, 10) Sıradışı düşünün başlıkları altında interaktif, espirli ve dinamik bir seminer verdi Küresel rekabette hayatta ve ayakta kalmanın yolunun günü kurtaracak özel şeylerin farklılığı ile değil geleceğe yönelik özel şeylerin fark yaratmasıyla olacağını anlatan Münir Arıkan sıra dışı girişimin hedef istediğini vurguladı.
Münir Arıkan, Sadece alın terinin amelelik olduğunu kölelikten kurtulabilmek için akıl ve gönül terinin de dökülmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, girişimciliğin cüret ve cesaret istediğini sıra dışı girişimin de hedefinin olması gerektiğini dikkat çekti.