Vuslat-4

Bismillahirrahmanirrahim Allah’a hamd olsun, kavram etütlerimizin ve atölye çalışmamızın ürünü olan dergimizi yayınladık ve okurlarımızın istifadesine sunduk. Bu dergi ve onun tanıtımı olarak yaptığımız öğrenci sempozyumu, bizim için bir ilk olması hasebiyle ayrı bir değer taşıyor. Beyoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ndeki ilk yılımızda heyecanlı ve dertli ilim talipleri olma yolunda adımlar attık. Lise birinci sınıftan itibaren değerli abilerimiz ve öğrenci arkadaşlarımızla haftada bir gün tatbik ettiğimiz kavram etütlerimizde hayata, İslam’a, Türkiye’de ve modern dünyada Müslüman olmaya dair okumalar yaptık, sorular sorduk, fikir alışverişlerinde bulunduk. Birbirimizden öğrendik, birbirimize öğrettik. Ufkumuzu böylece genişletmeye çalıştık. Adeta lise penceresinden üniversite havasını soluma gayretinde olduk. Birlikteliğimizin üçüncü senesinde Çağdaş Dünya Müslümanlarının problemleri üzerine yoğunlaştık. Bugünü hakkıyla anlayabilmek için yakın tarihimizi iyi bilmek gerektiği düşüncesiyle 20. yüzyıldan günümüze Müslümanlar için önemli olay, şahsiyet ve kavramları incelemeye çalıştık. Yaptığımız derslerde günümüz İslam Dünyası hakkındaki bilgilerimizin çok az olduğunu fark etmemiz bizi Müslümanların yaşadığı ülkelerin tarihsel, sosyal, kültürel ve ekonomik şartlarını araştırmaya sevk etti. Derslerde incelediğimiz makale, rapor, belgesel ve diğer materyallerin ışığında bir hafta sonu yoğun bir atölye çalışması yapıp yazılarımızı tamamladık. Bu dergiyi yayınlarken kendimize ve okuyucularımıza yönelik belli başlı gayelerimizi sıralayacak olursak, -Medyanın yapay gündeminde kendine yer bulamayan ya da çok az yer bulan zulüm altındaki Müslümanlardan haberdar olmak, -Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle dertlenip, günümüzde İslam’ın yaşadığı problemlerin üzerine kafa yormak, -Derinlemesine bilmemiz gereken bu konularda yeni ufuklar, yeni perspektifler oluşturmak diyebiliriz. Böyle bir gayretin ürününü yıllar geçtikten sonra tekrar elimize alıp incelediğimizde ümmete dair heyecanımızı, dertlerimizi ve ilmimizi artırmış olmayı umuyoruz. Diliyoruz ki uzun vadede beraber nice güzel çalışmalar yapıp daha kaliteli ürünler ortaya koyalım, sadra şifa olalım. İlim gayesi etrafındaki bu birlikteliğimiz pekişsin, ebediyete medar olsun. Bununla birlikte okurlarımız, hakkıyla haberdar olmadığı bölgelerdeki Müslüman kardeşlerinin yaşadığı zor şartları görüp dertleriyle dertlenir, onlar için hem kavli hem fiili dualarda bulunur ve kendilerine verdiği imkânlardan dolayı Allah’a şükrederlerse dergimiz önemli bir boşluğu doldurmuş olacaktır. Son olarak, okulumuzun kurulduğu günden beri bizlerin güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kendimizi ifade etme, özgür, eleştirel düşünme ve iletişim kurma yeteneklerimizi geliştirme amacıyla yapmış olduğumuz bütün etkinliklerde her türlü maddi ve manevi desteklerinden dolayı Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır.