Vuslat-7

Eğitim faaliyetlerinin günden güne daha yoğun emekler sarfetmemizi zorunlu kıldığı verimli bir dönemde yaşıyoruz. Rabbimizin izniyle geleceğin mimarları olacağından emin olduğumuz gençlerimizle birlikte, sosyal ve pozitif bilimlerdeki gelişimlerinin yanı sıra dinî bilgileri açısından da günden güne kendisine geliştiren bir kuşağın ellerimizde büyüp gelişmesi bizlere enerji veriyor. Hayat gayemiz uğrunda değerlendirmek istediğimiz bu enerjiyle bizler, gençlerimizin hem okul başarılarını artırmak hem de entelektüel gelişimlerine katkı sağlamak adına dergilerimizle sürdürdüğümüz seyir vesilesiyle, yüreklerimizde büyük bir sürur hissediyoruz. Vuslat’ımız aylardır seyrini sürdürüyor ve bu vesileye binaen gençlerimizin öğretmenlerinden aldıkları ışıkla her geçen gün yazı hayatında ilerlemeleri bizleri çok mutlu ediyor. Bu sayımızda dergimiz, Suriye’ye dair farklı bir röportajla başlıyor. Gençlerimiz Halep’in ve her geçen gün yıkılıp yok edilmekte olan kültürel değerlerinin izlerini arıyorlar. Önceki sayımızda olduğu gibi, kültürümüzün menşeini hudutlarla sınırlı görmüyoruz ve sınırlar ötesinde görünen yürek coğrafyamızın kayıp diyarlarını ilgiyle takibe almaya devam ediyoruz. Sonrasında 15 Temmuz ruhunu diri tutmayı asla unutmuyoruz. Halkın iradesine darba yapma teşebbüsünde bulunan zihniyetin muharref tarih algısına karşın, gençlerimizin özgün araştırmalarından “Darbelerle Tarihimiz”i inceliyoruz. Ardı sıra 15 Temmuz’a dair bir öykü ile taçlandırıyoruz bu konuyu. İmam Hatipli olmanın şuuruyla, bu neslin öncü ismi Celaleddin Ökten Hocamıza dair rahmet dualarına vesile olmasını umduğumuz kısa bir biyografi denememiz var ayrıca. Yine öğrencilerimizin Konya gezimize dair tuttuğu notlardan, bu sayı içerisinde Halep ile konya arasında gönülden gönüle bağlantılandırdığımız meridyenlerimizi kalın çizgilerle belirginleştiriyoruz. İnceleme yazılarımız arasında şiir eleştirilerimize ve “Mecelle-i Ahkam-ı Adliye”ye dair özet bir çalışmaya yer veriyoruz. Özellikle böylesi yazılarımızın her bir satırında, yine unutulmaması gereken değerlerimize değiniyoruz. Dergimizin elinizdeki sayısında, önceki sayılarımızda sürdürdüğümüz çizgi doğrultusunda İslam kültür dünyamızın önemli değerlerinden Mevlana ve Mevlevilik hakkında yine aydınlatıcı bir yazının yanı sıra, günümüz sorunlarına Asım’ın nesli olarak Mehmed Akif’in eserlerinden çözüm aramaya devam ediyoruz. Beyoğlu İmam Hatip Lisemiz bünyesinde kendilerini geliştirmekte olan genç kalemlerin heyecanını ve irfan arayışını yansıtan dergimiz, inşallah daha pek çok sayıda kültürümüzün yansımalarını sizlere sunmaya devam edecektir. Bir kez daha bu kültür yolculuğumuzda emeği geçen tüm değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları geleceğe izler bırakacak birer nefer olarak yetiştiren tüm öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyorum.