Genç Gezginlerle Adım Adım Türkiye – İç Anadolu Akdeniz Turu

Beyoğlu Anadolu imam hatip lisesinin “Genç Gezginlerle Adım Adım Türkiye” projesinin ikinci etabı olan İç Anadolu-Akdeniz turunu 21-29 Mayıs 2022 tarihleri arasından 10.Sınıftan 41 öğrencimiz ile Müdür yardımcımız Mehmet Özkaraman ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Musa Güney rehberliğinde gerçekleştirdik. 21 Mayıs günü ilk durağımız olan Eskişehir de Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Cami ve Sazova parkı ziyaretlerimizden sonra yöresel Çi böreği öğrencilerimize tattırdık. 21 Mayıs akşamı Konya da Konaklayıp ertesi gün Konya’da Mevlana Müzesi, Alaadin Cami, Karatay medresesi vs tarihi mekanları ziyaretten sonra yöresel Etli Ekmek lezzetini tadıp Antalya’da konakladık. 23 Mayıs günü Düden, Kurşunlu şelaleri ile Aspendos atik tiyatro ziyaretimiz Alanyadaki konaklama ilke sona erdi. 24 Mayıs günü Alanya Kalesi, Damlataş, Cennet-Cehennem mağaraları ziyaretimiz Mersin de konaklama ile bitti. 25 Mayıs günü Tarsus Ashabı Kehf mağarası, Adana şehir turu, Adana kebabı ikramı ve Aksaray da konaklama ile tamamlandı. 26 Mayıs tüm gün Ihlara Vadisi ve peribacaları gezimiz Kayseri de noktalandı. 27 Mayıs günü Kayseri şehir turu pastırma ikramı ve Akşam Sivas’ta konaklama yaptık. 28 Mayıs Sivasta 29 Mayısı ise Ankara’da tamamladık. Hacı Bayramı Veli Cami, Ankara Kalesi, I. ve II. TBMM müzeleri, Ulucanlar Cezaevi ve Millet Kütüphanesi ziyaretlerimiz sonucunda 9 günlük turumuzu tamamlayarak 29 Mayıs akşamı İstanbul’a vardık. Bu projenin gerçekleşmesinde başta okul müdürümüz Mahmut Yelek’e, barınma ihtiyaçlarımıza destek veren İlim Yayma Cemiyeti Şubelerimize, Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfımıza, yerel yönetimlere ve velilerimize destek ve katkılarından dolayı müteşekkiriz.