• Etkinlikler
  • “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması İSTANBUL FİNALİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Genç Sada” Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması İstanbul Bölge Finalleri Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde 26 Nisan 2015 Pazar günü yapıldı. Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil SARICI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa USLU ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan ERKUL’un konuşmalarının ardından yarışmaya başlandı.

“Genç Sada” Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması Erkekler finaline 5 okul katıldı. İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap KAPICIOĞLU başkanlığındaki Kadıköy İlçe Müftüsü İlyas ÖZTÜRK, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, Bayrampaşa İlçe Müftüsü İzzet ŞENER, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fazlı ARSLAN ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı TAVMAN’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesinde Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha KAMALI birinci, Bayrampaşa Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Umeyir OSMANİ ikinci, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Bilal DEMİREL üçüncü oldu.

“Genç Sada” Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması Kızlar finaline 5 okul katılmıştır.İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR başkanlığındaki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri Nihal YÜCE, Songül AYAYDIN, Kübra KARAKAHYA, Suheyla KÖKSAL ve Vildan KABATAŞ’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesinde Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Edanur ÖZDEMİR birinci, Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Seda TÜRKEL ikinci, Kadıköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Sena UYANIK üçüncü oldu.

“Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması Kızlar finaline ise 8 okul katılmıştır. İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR başkanlığındaki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri Aynur ARMUTLUGÖYNÜK, Songül AYAYDIN, Gönül OKUMUŞ ve Aysel AYDIN ‘dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesinde Esenyurt İhsan Nakiboğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Semra KURU birinci, Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra AKGÜL ikinci, Kadıköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Nur GEMİCİ üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinci olanlar Umre, ikinci olanlar Tam Altın, üçüncü olanlar ise Yarım Altın ödülü aldı. Diğer yarışmacılara da çeyrek altın ödülü verildi. Ayrıca tüm katılan yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.