Sessizlikte Diyalog Sergisi Ziyareti

Ortaokul 6. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler ders müfredatı kapsamında “Farklılıklara Saygı” kazanımı çerçevesinde Sessizlikte Diyalog Sergisini etkinliklerini deneyimlediler.

Dünyada milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Sessizlikte Diyalog sergisinde okulumuz 6. Sınıf öğrencileri sıra dışı bir deneyim yaşadılar.

Öğrencilerimiz, özel bir alana kurulmuş sergide işitme engelli rehberler ile birlikte, tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişimi keşfettiler.

Empati kurma yeteneğiniz ile birlikte farkındalığın da artmasını sağlayan bu sergi ortamında öğrencilerimiz keyifli anlar yaşadı.

Öğrencilerimiz, Özel bölümlerden oluşan sergide; yüz ifadeleri ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceklerini, işitme dışındaki duyularınızla neler başarabileceklerini görebilme imkanı buldular.