Topkapı Sarayı ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Gezisi

23 Ekim 2019 tarihinde 11-A ve 11-B sınıflarımızın öğrencileri tarih öğretmenleri Mehmet Özkaraman ile birlikte Osmanlı Devletimizin yüzyıllarca yönetildiği Topkapı Sarayı’nı akabinde ise Fuat Sezgin hocamızın büyük emekler ile kurduğu İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret edip tarihte bir yolculuğa çıktılar.

Topkapı Sarayı’nın kâh mutfaklarına girip Osmanlı Mutfağını inceleme imkanı buldular kâh saray içindeki köşklerin tavanlarındaki sanata hayran kaldılar. Kutsal emanetlerin olduğu bölüm ise hepsinin dikkatini celp etmişti.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinin kurucusu Fuat Sezgin hocamıza mezarı başında duamızı ettikten sonra müzeye girip Müslüman bilim insanlarının bilime yaptıkları büyük katkılar karşısında gurur duydular. Yapılan onlarca maketteki emeği gözleriyle gören öğrencilerimiz Fuat Sezgin hocamıza teşekkür ettiler.